Omgivning

I och runt Tungelsta erbjuds ett brett utbud av aktiviteter såsom ridning, fiske, golf, vandringsleder, vacker skärgård och grönskande parker.

Upptäcktsfärd

Se ut över trädtopparna från det 10 m höga utsiktstornet i Tornbergets naturreservat. Spännande för både stora och små.

Trädgårdsstaden med extra allt

Ett av Tungelstas starkaste kännetecken är alla växthus. Med sin historia som trädgårdsstad där man på 1940-talet hade ett 70-tal verksamma företag inom växtnäring, är det inte så konstigt. I dag finns bara ett fåtal handelsträdgårdar kvar och nu är det mycket annat som lockar i omgivningen. Tungelsta är den lilla orten med det stora utbudet och här finns något för alla smaker, oavsett om du gillar att snöra på dig vandringskängorna, packa fiskeväskan, utmanas på golfbanan, hoppa upp i sadeln eller bara njuta av lugnet i en vackert blomstrande trädgårdspark.

Sörmlandsleden, utsiktstorn och orörd natur

Friluftslivet kring Tungelsta är minst sagt varierande. Endast en pendeltågstation bort, vid Hemfosa, passerar den mer än 1 000 km långa Sörmlandsleden. Vid Vädersjön, strax utanför Tungelsta, kan fågelfantasten spana på sångsvan, änder och trana. Skogsområdet Hanveden som sträcker sig över Södertörn, erbjuder både vildmark och flera vandringsleder. Här finns gott om svamp och bär, och här ligger också Tornberget naturreservatet med sitt 10 meter höga utsiktstorn som är placerat på en av Södermanlands högsta punkter, 111 meter över havet. Utsikten är magisk och även om det är en del trappsteg att bestiga för att ta sig högst upp, är det väl värt det.

Svanar i en sjö.
Lång brygga i en sjö

Havsbad och skärgårdsliv

Även fast Tungelsta är omringad av skog och natur, är den friska havsluften bara 10 minuter bort. Skärgården och de populära öarna Ornö, Utö, Muskö, Ålö, Nåttarö och Rånö når du enkelt med färja från Årsta Brygga och Dalarö Hamn. Och är du ute efter svalkande dopp ligger populära Årsta Havsbad med sin sandstrand, badbryggor, hopptorn och kiosk inte långt bort. Även Östnora Havsbad ligger i närheten och ca 20-30 minuters bilresa från Tungelsta kan du njuta av heta sommardagar vid Gålö Havsbad och Schweizerbadet på Dalarö.

Härliga hästliv

Haninge är en av Sveriges mest hästtäta kommuner. I Tungelsta kan du bo nära ditt eller kanske barnens största intresse och på så sätt skapa dina drömmars vardag. I närheten finns flera ridskolor och stall för den som har sin egen häst.

5 golfbanor inom 2,5 mil

För den inbitne golfaren är Tungelsta den perfekta utgångspunkten. Inom 20 minuters bilfärd kan du välja mellan fem attraktiva och populära banor. Närmast ligger Fors Golf, bara 10 minuter bort. Förutom 18-hålsbanan finns ett fint övningsområde med bunker, puttinggreen, chippinggreen och range. En av de större klubbarna Haninge GK, vid Årsta slott, bjuder på en härlig 27-hålsbana och träningsmöjligheter i slottsmijlön. Ändra närliggande banor är Haninge Strand, Husby GC och Nynäshamns GK.

Två golfväskor på en golfbana.
Skylt på en röd husvägg

Tungelsta trädgårdspark

Vackra Tungelsta trädgårdspark är en blomstrande pärla fylld med skönheter. Ta en avkopplande promenad eller slå dig ner för att bara njuta av lugnet. Genom parken slingrar sig Rocklösaån och söker du idéer till din egen trädgård kan du låta dig inspireras av parkens två trädgårdsrum. I parken finns ett återuppbyggt växthus och ett trädgårdsmästerimuseum med festlokal. Bli inte förvånad om du bevittnar ett giftermål då det blir allt mer populärt.

Den lilla orten med det stora utbudet

Årsta Brygga

Haninge GK

Fors Golf

Haninge Strand Golfklubb

Husby GC

Nynäshamns GK

Årsta Havsbad

Tornberget utsiktstorn