Tungelsta – med skärgården runt knuten

Tungelsta har ett unikt läge med närhet till skärgården och samtidigt drygt en halvtimme till centrala Stockholm. Med hav och natur runt knuten är möjligheterna för dig och familjen stora, oavsett vilka intressen ni har. Historia, natur, kultur, sport, rekreation och hälsa – allt är inom räckhåll.

I Tungelsta är naturen, havet och Stockholms skärgård med sina 30 000 öar, kobbar och skär aldrig långt borta.

Cykla 7 km till Östnora camping för ett svalkande dopp en varm sommardag, eller ta pendeltåg och buss till Årsta Havsbad. Från Årsta Brygga tar du dig sen vidare med Skärgårdsbåt till Utö, en av skärgårdens största öar. Här finns ett flertal restauranger, vandrarhem, bageri, affär, kiosker, en gästhamn och barnvänliga badplatser.

Du kan även åka sex stationer med pendeltåg för att komma till vackra Nynäshamn, som sägs vara det enda stället i Stockholms län där man kan se havshorisonten från fastlandet. Den vackra, karga naturen längs den 1000 km långa kuststräckan har inspirerat många av Sveriges mest kända författare. Ta en promenad längs Strandvägen, besök Järnåldershuset i Körunda eller den populära ön Öja. Ta en båttur till öarna Nåttarö, Rånö och Ålö, eller prova på surfing, wakeboarding, jetskidåkning, dykning, segling, paddling, klättring, vandring eller golf.