Tungelsta - Med Trädgården i fokus

Tungelsta har starka traditioner inom trädgårdsnäring och här finns flera handelsträdgårdar och en nyanlagd trädgårdspark – men även boende i Tungelsta erbjuds att visa upp sina trädgårdar.

Föreningen Folk & Trädgård i Tungelsta är öppen för alla som är intresserade av Tungelstas trädgårdskultur, och erbjuder regelbundet roliga och sociala aktiviteter.

För ett par veckor sen var det till exempel trädgårdsvisning hemma hos Iréne Kindahl, som flyttade till Särlavägen 24 för nio år sedan. Hon förverkligade då sin dröm, köpte en tomt i Tungelsta där hon kunde bygga ett hus efter egna önskemål, och skapa en vacker trädgård.

”När jag köpte tomten var det bara ogräs” berättar Iréne ”men nu har jag jobbat på den i sex år och den är inte 100% klar, men jag blev tillfrågad av föreningen om jag ville visa upp den, så det var spännande.”

Trädgårdsvisningarna är endast för medlemmar i Folk & Trädgård, och inleds vanligtvis med en promenad genom trädgården, där besökarna får ställa frågor och hitta inspiration, sen gemensam fika för 30 kronor.

Iréne lockades till Tungelsta dels för att tomtpriserna var överkomliga, men även närheten till naturen, den lugna och trygga småstadskänslan kombinerat med bra kommunikationer in till stan.